inktflesjes

Deze flesje staan nu al een maand of zo op mijn aanrecht omdat ik ze niet proper krijg.

Ik had ze gekocht op een rommelmarkt van een omaatje die er een mooi verhaal bij vertelde.

Blijkbaar zijn dit dus oude inktpotjes die ooit op een vuilnisbelt gesmeten zijn. Dat vuilnisbelt is jaren later een veld geworden en de eigenaar van dat veld vindt dus regelmatig glas in het zand.

Die mens belt op zijn beurt de zoon van de oma en die gaat met zijn 2 kindjes de flesjes opgraven uit het veld. De flesjes worden dan door de oma verkocht op rommelmarkten en de opbrengst hiervan gaat naar de spaarpot van de kindjes. Mooi toch?

Dus een maand geleden kocht ik deze flesjes voor 6 euro voor de drie. Ik dacht hup, effe in de vaatwasser en proper maar dat is dus niet het geval. Ik heb er al met wattenstaafjes in gezeten, water laten in staan om te weken maar niets helpt. Enige tips?